Toch 1 goed voornemen voor 2017

Het nieuwe jaar is al even begonnen en toch wil je alsnog een heel mooi 2017 met veel momenten om te ontspannen en iets leuks te doen in je favoriete stadje. Ik hop dat je een fijne tijd hebt gehad met lieve mensen om je heen en dat je jaar goed is begonnen. Misschien heb (of had) je goede voornemens? Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens, omdat ik dan de doelen vaak te hoog leg, waardoor het bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken.

Wel voelt het nieuwe jaar voor mij altijd als een nieuwe blanco pagina, alsof je in een nieuw, mooi notitieboek begint. En ik nijg na de feestdagen (lees: vreetdagen) toch altijd naar de behoefte om gezonder te leven. Zeker toen ik vorige week drie daagjes weg was met man en kind en ik op de tweede dag door m’n rug ging. Dat is voor mij een teken dat ik niet goed voor mezelf heb gezorgd.

Tijd om weer beter op te letten en misschien heb jij ook iets aan deze tips:
Een beetje beweging kan geen kwaad. Ik ben gek op yoga en bij Lifestyle Studio Dordrecht kun je nu twee weken alles wat je maar wilt proberen voor maar 25€ met de Try out card. Naast yoga en pilates zijn er een heleboel nieuwe dingen bij gekomen bij Jolande’s Studio. 29 januari is de eerste sessie Hot Yoga. Maandelijks is er een hypno birthing sessie. Je kunt heerlijk tot rust komen bij een Access bars sessie (R) of één van de vele workshops.

Liever fanatiek aan de slag? Charda van Believe In doet ook in de winter buiten Bootcamps met een steeds maar groeiende groep bikkels.

Als ik dan een goed voornemen moet noemen heb ik in ieder geval besloten om mezelf regelmatig te trakteren op een heerlijk verwenmoment bij Davi City Spa. Ze bestaan dit jaar 25 jaar en hebben dus veel leuke en bijzondere acties op hun website staan.

Afgelopen zaterdag was ik te gast bij Studio de Witt op Drechtstad FM. Ontzettend leuk om eens zo’n live uitzending te doen. In het tweede uur ging het over het vertrek van Windsister Warehouse en de leegstand in de stad. Het werd wederom duidelijk hoe belangrijk het is om lokaal te shoppen. Als je wilt dat dat ‘ene leuke winkeltje’ blijft bestaan, zul je er naartoe moeten en iets kopen, ookal is het iets kleins.

Het doet me denken aan een krijtbord dat ik ooit tegenkwam online.

support local businesses goed voornemen

In Dordrecht zou dit neerkomen op 12 miljoen. Daar kunnen een flink aantal ondernemers een mooi bedrijf van neerzetten denk ik. Hoe mooi zou het zijn als we met z’n allen kunnen zorgen dat het straatbeeld in Dordrecht in sommige straten zo mooi blijft als het nu is en in andere straten nog mooier wordt? Goed voornemen voor komend jaar voor ons? Wat wil/kun jij veranderen in je uitgavenpatroon waarmee je lokale ondernemers ondersteunt? Ik ben heel benieuwd, wil je het me hieronder laten weten?

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!