Big Rivers – Eén groot feest in Dordt

Van 8 t/m 17 juli is het weer tijd voor Big Rivers. Eén van de grootste gratis festivals van Nederland. Dit jaarlijks terugkerende cultuurfestival mag je echt niet missen als Dordtenaar (en als niet-Dordtenaar eigenlijk ook niet). Door de hele binnenstad staan er 10 binnen- en buitenpodia, met zo’n 100 verschillende acts. Van blues tot ska, van salsa tot hardrock. Voor ieder wat wils dus en gratis toegankelijk. Big Rivers is een echt ‘volksfeest’ van de Dordtenaren, Ary Scheffer zal er zoals altijd weer feestelijk uitzien en je zal niemand zien zonder de gekleurde kralenkettingen.Big Rivers logo

Aanstaande vrijdag 1 juli kan je al beginnen met de Big Rivers pre-Party in Bibelot. En de officiële Big Rivers aftrap begint op 8 juli in Bibelot met Undercover, een Rolling Stones tribute band.

Tijdens dit fantastische weekend kan je je onder andere vermaken met workshops salsa, bachata en mondharmonica spelen, een lekkere Indonesische, Mexicaans, Duitse, Surinaamse hap eten of gewoon genieten van alle livemuziek onder het genot van een lekker drankje! Slenter door de prachtige binnenstad en zing ondertussen mee met één van de leuke coverbands die ook altijd op Big Rivers te vinden zijn.

Centje voor een bandje

Big Rivers is gratis toegankelijk voor iedereen en dat willen we natuurlijk ook zo houden! Je kan helpen door bijvoorbeeld wat kralenkettingen in te slaan of andere merchandise te kopen op de festivalmarkt. Maar je kan ook doneren! Zonder donaties kan Big Rivers niet blijven zoals het is, dus het is ook nog eens hard nodig. Als je doneert maak je kans op supertoffe prijzen, doen dus! Klik hier voor de donatiepagina van Big Rivers!

Line-up

Drie dagen lang, 10 podia en (meer dan) 100 acts… dan vraag je je natuurlijk af: wat mag ik echt niet missen? Omdat het aanbod op Big Rivers zo enorm breed is, is dat moeilijk te zeggen. Hou je van dansen, dan kan je meedoen aan een van de workshops. Hou je van een lekker hapje eten dan zou ik me verplaatsen richting de Grote Kerk. Ik heb ook een aantal acts op een rijtje gezet, waarvan ik denk dat je die zeker moet gaan zien. Maar de beste tip die ik heb, is: loop de hele binnenstad door en doe van alles wat! Klik hier voor de hele line-up.

Vrijdag 15 juli

20:00 – 21:30 Big Salsa Band @ Scheffersplein
20:30 – 21:30 Matt Jacobs Band @ Grote Markt (Blues/Rock)
21:30 – 22:15 Storksky @ Korte Kalhaven (Doet je denken aan Queens of the Stone Age & Triggerfinger)
22:30 – 23:55 Popgunnn @ Grote Kerksplein (Dance/Rock/Hiphop/Mashup/Feest!)
23:59 – 01:30 The Tibbs @ Jazzpodium JS (Grote Kerksplein)(Soul/Jazz)Big Rivers podium

Zaterdag 16 juli

18:00 – 18:30 Raise The Ace @ Korte Kalkhaven (Doet je denken aan RHCP & Rage Against The Machine)
19:15 – 20:00 Les Djinns @ Otto e Mezzo (Vismarkt) (Rock/Blues/Jazz/Electro)
21:00 – 22:00 Dave Vermeulen & Voltage @ Korte Kalkhaven (70’s rock)
21:15 – 22:00 Gerson Main @ Blauwpoortsplein (Finn’s)(Singer/Songwriter)
23:00 – 23:45 Nielson @ Grote Kerksplein (Singer/Songwriter)
23:00 – 23:55 De Likt @ Korte Kalkhaven (Electro/Rap/‘Futurische Funk’)

Zondag 17 juli

14:15 – 15:30 Funky Organizers @ Stadhuisplein (Funk)
16:00 – 17:30 Roots Riders, A Tribute to Bob Marley @ Grote Kerksplein
18:45 – 20:00 Scotch @ Korte Kalkhaven
20:15 – 22:00 The Skadillacs @ Grote Kerksplein (Ska)

Bereikbaarheid

Kom je van buiten Dordt, dan is de stad makkelijk te bereiken! Parkeren kan gratis (de eerste 24 uur) bij de Weeskinderendijk of Energiehuis, Big Rivers is dan makkelijk lopend te bereiken of je kan een pendelbus nemen van het Energiehuis. Woon je aan de andere kant van de rivier, kan je altijd de waterbus nemen. En vanuit rotterdam neem je de Aqualiner of gewoon de trein!

Kom naar Big Rivers en beleef het echte ‘Dordtse’ gevoel voor gezelligheid, diversiteit en feesten!

Nickey van Kekem

Import-Dordtenaar en groot fan van de leukste stad van Nederland. De haven, de mooiste straatjes en gezelligheid; het was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels vijf jaar “schapenkop” maar er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Binnenkort bewoner van het nieuwe Tomadohuis, samen met een nieuwe schapenkop uit de Achterhoek. Werk met veel liefde met kinderen maar deel mijn minstens evengrote liefde voor deze stad graag met anderen.