Céline Schroeder

Céline zoekt graag haar grenzen op in haar kunst. Ze vraagt zich constant of de beelden die ze creëert anders zijn dan wat ze bekritiseert. De thema’s die je terug vindt in haar werk zijn vrouwenrechten, hoe worden vrouwen gezien en afgebeeld, de dwang naar perfectie en daarmee verbonden schoonheidsidealen.

Ze zoekt clichébeelden uit onze massacultuur en speelt ermee, waardoor er iets nieuws ontstaat. Zo vindt je meisjes die spelen met vuurwerk of vuurwapens, pittige dames met ieder zo hun eigen verlangens en bijzonder fantasiefiguren. Bij alles wat ze maakt moet je twee keer kijken voor je ziet wat er echt gebeurd.  Vanuit haar atelier in Dordrecht maakt Céline prachtige combinaties van schilderkunst, pentekeningen en grafisch werk met garens of glans verf.

Wil je een mooi origineel werk aan de muur, dan kun je die via haar eigen website bestellen. Verder zijn haar prints te koop via inprnt. Wil je liever zoiets moois op een kussen, tas of T-schirt dan kun je terecht bij: Society6. Onder de naam Atelier Spunk produceert Céline ook leuke sieraden en mooie schetsboekjes. Te koop via dawanda.

Dordt Design: Celine Schroeder