Waarom je het verdient om te doen wat ik vandaag deed.

My oh my, ik heb me toch een lekkere ochtend achter de rug. Vivian van Davi City Spa (die overigens al 25 jaar in Dordrecht zit, wist jij dat?) nodigde mij uit om een reeks behandelingen te ondergaan. Nou ben ik gek op massages en laat ik mij regelmatig in de watten leggen.  Dus deze blog zal een beetje doorspekt zijn met een roze blik, maar dat is alleen maar terecht.

Bij mijn vorige baan reisde ik veel en ging ik nooit naar huis zonder een uitgebreide sessie te hebben ondergaan. Dus als zelfbenoemde ervaringsdeskundige kan ik je melden dat Davi City Spa echt de moeite (lees; centjes, want je laten masseren kost niet zoveel moeite) meer dan waard is.

Op een plek waar je het niet zo snel verwacht op het randje van het centrum van onze stad zit deze heerlijk luxe spa, waar je je van top tot teen in de watten kunt laten leggen. Alles wat je van een schoonheidssalon gewend bent, maar dan nog een beetje extra.

Zo werd ik ontvangen door Yulieth met een heerlijk kopje kruidenthee en kregen mijn voeten een badje, scrub en massage met masker. Ik heb zelden zulke poezelige voetjes gehad. Toen volgde een heerlijke massage.

Yulieth is super vakkundig. Ze voelde precies aan waar ik last had van m’n rug en gebruikte verschillende massagetechnieken om me er vanaf te helpen en te ontspannen tegelijkertijd. Waar ik normaal vaak weg lig te soezen, zorgde haar handen ervoor dat ik de hele tijd in het nu bleef en er dus ook veel meer van genoot. Slapen kun je tenslotte ook thuis. Daarna hoefde ik me alleen maar om te draaien voor de gezichtsbehandeling die volgde.

Dan hoor je zzzzzzzz en wordt het massagebed automatisch een relaxstoel-bed met een heerlijk dekbedje over je heen. Echt het toppunt van luxe om zo ontspannen na een massage te genieten van de reiniging, peeling, gezichtsmassage en masker. Mijn huidje is weer als nieuw.

Nou heb ik meestal niet echt een excuus nodig om even zo’n moment voor mezelf te (laten) verzorgen. Maar nu ik moeder ben ligt dat toch wat anders. Het was behalve een dagje sauna toch de eerste keer sinds 5 maanden dat ik hier de tijd voor heb genomen.

En misschien heb jij er ook wel last van. Zo’n calvinistische instelling zit diep ingebakken bij sommige mensen. Eerst werken en als je dan al je resultaten hebt geboekt, successen (wat je daar dan ook onder verstaat) hebt gehaald en dan ook nog even een stofzuiger door het huis hebt gehaald, dan mag je heel misschien eventueel wel even op de bank zitten met een boekje.

Dikke onzin als je het mij vraagt. Je leven is al druk genoeg en dus hoef je geen ruimte te creëren voor dat soort gedachten. Ja, zo simpel is het eigenlijk. Vind je dat moeilijk om in te laten zinken? Bedenk je dan dat je niet voor een ander kunt zorgen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt.

Gewoon even een dagje You-time inplannen dus!

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!