de Lachende Gans

Ik ken maar weinig mensen die zo gepassioneerd over eten kunnen praten als Joeke van Warmerdam van de Lachende gans. Een chef die zelf net zo hard staat te genieten van het koken als de gasten van het opeten. Biologisch heeft Joeke’s voorkeur en hij gebruikt lokale producten waar mogelijk. Zoals heerlijke, verse vis van Klaas uit Dubbeldam en wijn uit de Dordtse wijngaard de Bilderhof.

Door zijn reizen naar Azië en andere mooie plekken op de wereld proef je diverse wereldse smaken door zijn gerechten heen. Hij houdt alles wel altijd in een begrijpelijke versie. Dus lekker klassiek met een wereldse twist. Dat vind ik zelf altijd wel fijn. Dat je je tijdens het bestuderen van de menukaart niet bij alles afvraagt wat het nou precies is.

De specialiteit van de chef is de Sucade. Man, man, man wat is die lekker, zo mals heb ik hem niet eerder gegeten. Lees hier even mijn eigen diner ervaring hierover.

De Lachende Gans is tevens één van de startpunten van de enige echte Schapenkoppengolf. Zo heb je een superleuke middag en een heerlijk diner als afsluiting.