Diana van Hal

Sinds ze zich kan herinneren is Diana van Hal gefascineerd door mensen die anders zijn of zich anders gedragen. Zodra ze leerde lezen nam haar moeder haar mee naar de (kinder) bibliotheek waar ze in aanraking kwam met boeken over Afrika. Ze raakte hierdoor zo  geïnspireerd dat ze alles wat daarover ze kon vinden begon te lezen: De dieren, de gewoonten en gebruiken, alles verslond zij, en dit  werd later van grote invloed op haar werk als kunstenaar. In 1997 maakte zij haar eerste lange reis naar West-Afrika om de culturen in het echt op te snuiven. Nog vele reizen volgden.

Ze heeft veel binding met exotisch cultuur erfgoed. Zoals Afrikaanse stoffen en beelden, Mexicaanse keramiek, muziek, dans.  De verhalen erachter, de kleuren en vormen brengen haar eigen kunst extra tot leven, maar je kunt ook je eigen verhaal maken bij haar werk. Er is zoveel in te zien.

Heb je wel eens een schilderij of lino van haar gezien, dan herken je moeiteloos een tweede. Haar stijl is herkenbaar aan haar uitgesproken vorm en kleur gebruik. Het is onder andere te vinden in diverse Galeries en Artotheken. Het leukste is natuurlijk om haar werk te bekijken in haar eigen atelier aan de singel, waar je van harte welkom bent op een vrijblijvende afspraak.

Liever zelf aan de slag? Diana van Hal geeft ook workshops.