Dordt op je Bord is terug!

Wat een feest, één van de leukste én lekkerste eetfestijnen is weer terug! Voor de opkomst van alle foodtruck festivals en andere eet en drink festiviteiten had onze stad al zijn eigen evenement; Dordt op je Bord. Wat een mooie en gezellige avonden waren dat in het Merwesteyn park en op het Statenplein. En natuurlijk niet te vergeten al die culinaire gerechten die je daar kon proeven. Aanstaande donderdag laten we ons weer verrassen door de gastronomie en schuiven we aan bij “Dordt op je Bord, aan tafel.”

De locatie en het concept zijn iets veranderd, maar dat een verandering niet altijd iets slechts hoeft te zijn te zijn, bewijst het programma van deze avond. Donderdag zijn we te gast in de prachtige tuin van het Dordrechts Museum. Hier wordt een viergangen diner verzorgd door de chefs van Art & Dining, Bistro Twee 33, Delicees en Khotinsky, met vermoedelijk een afsluiter van Coffeelicious. De Italiaanse keuken staat deze avond centraal net als de Italiaanse gebruiken.

In de tuin staan lange tafels waaraan alle gasten als één grote familie kunnen aanschuiven. Sommige gerechten worden gepresenteerd op houten planken waarbij het de bedoeling is om te delen. Naast de gerechten wordt er een passend wijnarrangement verzorgd door Wijnkoperij Louis Fransman. Na het diner zal er koffie en thee geschonken worden en kan er nog door de tuin gewandeld worden.

Dit beloofd een culinaire avond te worden, maar ook een uitermate sociale en gezellige avond. Ik kijk nu al uit naar alle ontmoetingen en gesprekken die ik ga hebben deze avond. En dan natuurlijk niet tijdens het eten, want praten met volle mond is niet netjes.

Voor wie nog geen kaartjes heeft voor dit fantastische evenement, ik heb gehoord dat er nog enkele van de maar 300 plaatsjes beschikbaar zijn. Dus zorg dat je erbij bent en mis dit niet. Kaarten zijn nog te bestellen via de website.

Hopelijk tot donderdag allemaal en alvast eet smakelijk.

 

dojb_folder-aantafel_vz

dordt op je bord

David Timmer

Als geboren en getogen Dordtenaar ben ik na mijn studie in Amsterdam teruggekeerd naar deze mooie stad. Mijn achtergrond heb ik in Media & Cultuur, Kunstgeschiedenis en Museumstudies. Met een voorliefde voor muziek ben ik actief als manager van de band Scotch, organisator van het Voorstraat Noord Festival en initiatiefnemer van het DJ Café en DJ academie bij de Popcentrale.