Gemma Frowijn

Gemma FrowijnIk kan zo genieten van een bezoekje aan een curiosa winkel of rommelmarkt. Lekker struinen en zoeken naar verborgen schatten. Hoe langer je kijkt en ronddwaalt hoe meer je begint te zien. Hetzelfde gevoel roepen de verzamelkettingen van Gemma Frowijn bij me op. Je kunt er naar blijven kijken en ontdekt steeds iets nieuws.

Gemma haalt er zelf ook haar inspiratie vandaan. Net als tijdens haar studiereizen of als ze toch in een mooie stad is om haar sieraden ten toon te stellen. Madrid, Sevilla of Barcelona zijn haar niet vreemd. Haar laatste serie (die je ook op de A3 hieronder ziet) is volledig geïnspireerd op deze laatste stad. Ondertussen is de collectie sieraden uitgebreid met verzamelarmbanden, -ringen en -oorbellen. Stuk voor stuk handgemaakte kunststukken om te dragen.

Hetzelfde geldt voor haar ‘straatproject’ waar ze 10 jaar gewerkt heeft aan het vormgeven van de hele straat waar ze zelf haar atelier heeft: de Adriaan van Bleijenburgstraat in Dordrecht. Een prachtige straat vol 19e eeuwse huizen. Elk pand heeft zijn eigen paneel gekregen en toch is er geen begin of einde aan elk pand. Het loopt allemaal in elkaar over. De expositie is inmiddels voorbij, maar er is ook een boek waarin het hele project te vinden is.

Ook maakt ze regelmatig modeltekeningen, die weer een hele andere kant laten zien. Uiteraard stopt het daar niet. Altijd weer een verrassing waar ze aan gaat werken. Je kunt het gaan bewonderen tijdens de open atelier route. Gemma kan je er dan alles over vertellen.

A3 atelierroute Gemma Frowijn