Hohoho, kerst in Dordt vier je zo…

Maar nu de goedheiligman weer naar huis is, kan ik eigenlijk niet wachten tot ik m’n kerstboom op mag tuigen. Dit weekend gaat het er toch echt van komen. De tijd van kaarsjes, cadeautjes en lekker eten met familie en vrienden. Wel een beetje jammer dat we dat allemaal in een paar dagen moeten proppen, maar goed. Om alles zo spoedig mogelijk te laten verlopen heb ik weer één en ander voor je uitgezocht.

Do Shopt
Weet je nog niet wat je op je verlanglijstje moet zetten deze kerst? Bij deze ondernemers vind je vast iets waar je blij van wordt. Leuke en bijzondere sieraden shop je bij Rockin’items of Klei & Zij. Een pikant, chic of comfortabel setje bij Botsmode of Comfort & Kant? Iets leuks voor in je huis bij de Kekkestek, Bluebirds in the Backyard of de Concept Store.

Do Proeft
Kerst zou kerst niet zijn als er niet ontzettend veel gegeten wordt. December is de maand bij uitstek om je culinair in de watten te (laten) leggen. Je figuur komt in januari wel weer, toch? Als je op tijd reserveert bij één van deze restaurants hoef jij deze kerst lekker niet in de keuken te staan.

Do Ontdekt
Er staan weer ontzettend veel leuke dingen op het programma. Komende zaterdag is er in DOOR van 16:00-00:00 een avondmarkt met gluhwein en kampvuurtjes.

Volgend weekend 16-17-18 december is er natuurlijk de kerstmarkt waar het extra leuk vertoeven is op de aardappelmarkt. Kunstrondje Dordt heeft daar het plein bezet met allemaal lokale kunst en antiekkraampjes.Vrijdag 16 en zaterdag 17 december kun je op Stadhuisplein weer terecht voor de Christmas Sing-a-long. Gezellig meebléren met je favo kerstnummers.

Die zaterdag kun je ook bij Bluebirds naar de shopping night. Lekker winkelen onder het genot van een hapje en een drankje en live muziek. Je cadeautjes worden meteen mooi ingepakt.

Wil je de feestdagen mooie haren? Laat je dan voor een leuk prijsje invlechten door vlecht Expert Inge bij Puur geknipt. op 24 en 31 december. Je kunt hier een afspraak met haar inplannen. Daarnaast geldt in de hele maand december op het tweede product 20% korting.

In de Blauwe Kamer kunnen kinderen de hele kerstvakantie terecht voor workshops en andere leuke activiteiten. Kun jij mooi even je kerstinkopen doen.

Bij Klei & Zij starten komend jaar weer cursussen. Zo maak je in vier lessen je eigen sieradencollectie van keramiek of je persoonlijke servies. Als je voor 31 januari boekt ontvang je 15% korting.

Volgens mij kun je zo wel even vooruit. Fijne december alvast.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!