House of Fiv5

House of Fiv5 Suzanne van DamWoorden op een bordje, het klinkt zo simpel, maar wat zijn ze cool. Ik ben echt verkikkerd op de borden die Suus van House of Fiv5 met de hand schildert, plakt en spraypaint. Al zijn het lang niet alleen borden die ze maakt. Haar ondertitel vat het allemaal samen: Paint on Things. Rauwe teksten, sexy borden en interieur items die tot het randje gaan en soms net daarover. Ik hou ervan.

Don’t kiss me if you are afraid of thunder“, “Bad decisions make the best stories” of “chic et erotique” zijn een greep uit de teksten die je op haar schilderijen, borden of kasten tegen kunt komen. Haar producten reizen ondertussen de hele wereld over op weg naar gewillige huizen en interieurs en dat allemaal vanaf een instagram account. Haar eigen huis is een rock-chic paradijs dat zich fantastisch leent als achtergrond voor haar mooie plaatjes. Een lust om te volgen en natuurlijk om een mooi item voor jezelf te bestellen.

Alles is hands on gemaakt en aan massa productie doet ze niet. Van creëren in opdracht raakt ze op slot, dus ‘what you see, is what you get’. Nou meer heb je eigenlijk niet nodig. De creativiteit spat van al haar ideeën af.

House of Fiv5