Juni: het festivalseizoen is weer geopend

Jeetje wat een verwennerij dit mooie weer. Hopelijk is het een goed voorproefje voor de zomer. Het festivalseizoen staat weer voor de deur en dan is lekker weer natuurlijk mooi meegenomen. Het begint al goed, want dit weekend is het lepeltje lepeltje festival in het Weizigtpark. Lekker eten en genoeg te doen voor de kids. Heel leuk om te zien dat zo’n door het land reizend festival het liefst samenwerkt met lokale partijen. Daar hou ik van. Zo kun je meedoen met een yoga sessie door Lifestyle Studio Dordrecht en genieten van muziek op het podium verzorgd door Bibelot. Op vrijdag kun je in Bibelot ook aanschuiven bij de gratis afterparty.

Misschien heb je al gehoord dat de Kunstrand zal gaan aftaaien in 2018. Dus kom nog een keer genieten bij van het randje festival.

Bij Kind Zo Blij is er 28 mei Shoot je (out)fit. Een uitgelezen kans om een hele leuke nieuwe outfit te scoren voor je kind. Een gratis fotoshoot in die nieuwe outfit en kleur en stijladvies van een expert. Super tof toch?

Vanaf 14:00 kun je op deze dag ook aanschuiven bij de lange afternoon tea in de prachtige tuin van het Dordrechts museum.  Dordt op je bord heeft diverse Dordtse ondernemers opgetrommeld, waaronder Christa’s Cookies, om je een heerlijke afternoon tea te serveren.

De grootste Picknick van Dordrecht op het energieplein. Haal een picknick mand bij Brandstof? Of neem zelf wat mee. Met 4 singersongwriters is het plaatje compleet.

Wat helemaal geen festival is, maar wel erg de moeite waard is de lezing van trendwatcher en lifehacker Martijn Aslander in de Blauwe Kamer in de serie #Update. Hij geeft niet zomaar lezingen dus het is best wel bijzonder dat je hem kunt ontmoeten.

Wantijpop komt er weer aan met dit jaar een extra concert de avond van te voren. Niemand minder dan Marco Borsato zal op Live at Wantij zijn stem laten horen.

Of wat denk je van een stoepkrijtfestival. Dat is weer eens een heel ander soort festival. Hoewel er ook een een heerlijke biergarten is, kunnen kinderen het plein opfleuren met Stoepkrijt.

Ook een heel bijzonder festival (daar schaar ik het voor het gemak onder) is Vicino Sei viert de zomer. Op 17 juni bundelen verschillende Dordtse ondernemers die werken met een knipoog naar Italië hun krachten. Cocktails drinken, Bootje varen met de broers van Imbarcazione Barone, Deuntjes van Vinyl, fashionshows van Bots mode en No.33. Sounds like heaven to me. De dag erna is het ook vaderdag. Leuk om je vader alvast te verrassen en mee te nemen of ga naar de Bierproeverij in Merz.

Festivalseizoen - Vicino Sei viert de zomer

Op 24 juni bijt ik de spits af met de eerste Do Ontmoet Tour. Ik heb er superveel zin in. Ontmoet unieke ondernemers, laat je zintuigen prikkelen en ontdek hun verhalen. Kun je 24 juni niet? Zie hier alle tours die gepland staan voor deze zomer. Superleuk als je meegaat! Ontmoet ik je bij de Check-in?

De laatste dag van de maand is de start van DOP theater festival. Een heel tof drie daags amateur theaterfestival. Er is uiteraard nog meer te doen. Dat vind je allemaal in de agenda. Wat ga jij doen deze maand? Laat je het me hieronder weten.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!