Lokaal vanuit je luie stoel.

Laatst heb ik het gehad over ‘kleine’ ondernemers. Daarmee bedoelen we vaak fysieke winkels. Nu ik iets meer aan huis gekluisterd ben door mijn kleine spruit (maak je geen zorgen ik kom de deur heus nog wel eens uit ;)) Shop ik steeds vaker voor het gemak online. En als je voor het gemak gaat kies je al snel voor de grote ketens. Want ja daar hebben ze tenminste ‘alles’. Bijvoorbeeld bij dat irritante (dat vind ik tenminste) kleine blauwe mannetje. Een bedrijf dat als doel heeft andere bedrijven overbodig te maken, is wat mij betreft mijn centjes niet waard.

lokaal vanuit je luie stoel

Maar ja vooral voor boeken is dat kleine blauwe mannetje wel vaak errug handig. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Happybooks.nl. Via deze site van Kirsten vind je onderaan een grote knop die je naar libris brengt.

Via libris kun je ook alle boeken bestellen die je maar wilt terwijl je ook direct je lokale boekhandel steunt. In ons geval is dat Vos & van der Leer. Als je het directe linkje wilt gebruiken kun je hier klikken. Zet hem gelijk in favorieten 😉 dan heb je het linkje altijd bij de hand.

Maar ook voor al je andere boodschapjes, cadeautjes en andere leuke dingen kun je best lokaal online kopen.
Kijk maar eens op Do Shopt en klik dan op webshop. Dan krijg je een fijn overzichtje van leuke webshops in Dordt. Zo shop je dus nog steeds lokaal, zonder dat je de deur uit hoeft.

Wil je wel lekker op pad dan is het dit weekend bij 4 winkels op de Voorstraat feest. Begin bij  Voorstraat West, want Juffrouw Pollewop heeft Wobbel dag, Kind Zo Blij heeft een heel leuk openingsfeestje, Puur Geknipt bestaat 1 jaar en heeft tot en met zaterdag leuke acties, daarna loop je door naar Voorstraat Noord waar Rockin’items viert dat ze 3 jaar bestaan. Of loop het rondje precies andersom, dat kan natuurlijk ook.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!