Mei – Wat is er to Do in Dordt?

Er is weer genoeg te melden voor de komende Mei-maand.  De nieuwe citymap wordt deze week bij alle ondernemers geleverd. Wil je direct de digitale versie bekijken? Schrijf je dan in voor de de leukste nieuwsbrief van Dordt onderaan deze blog. Een papieren versie kun je ophalen bij één van de ondernemers. Er staan weer toffe, nieuwe plekjes op en de layout is een beetje veranderd.

Citymap 4.0Bevrijdingsdag en Moederdag komen er natuurlijk aan en het is nog eventjes tijd om van asperges te genieten.  Bij De Lachende Gans  staat er nog een heel menu in het teken van één van mijn favoriete groentes. Gerookte lam met salade van witte asperges, daarna een luchtig soepje van witte asperge en steranijs, gevolgd door een gebakken zalmfilet met witte asperges en tagliatelle van courgette. En om het af te maken natuurlijk een dessert van de chef.

MeiMoeders, wat zouden we zonder ze moeten. Als je je net zo gelukkig mag prijzen als ik en je hebt haar nog, dan is moederdag de uitgelezen dag om haar eens flink in de watten te leggen. Als je iets tastbaars wilt geven, kun je natuurlijk een asbak kleien, maar dat is misschien niet helemaal 2017 meer. Cadeautjes bij een lokale ondernemer vandaan vallen altijd in de smaak. Met zorg ingepakt en misschien zelfs wel met de hand gemaakt. Het leukste overzicht van bijzondere winkeltjes vind je hier. Durf je het niet aan om iets te kopen, dan kun je altijd voor een cadeaubon gaan en je moeder het zelf laten uitzoeken.

Geef je liever een ervaring cadeau? Neem haar dan mee of stuur haar op pad met haar lief. Een Brunch, Hightea of Diner bij Khotinsky. Een High Tea bij Merz, een plantaardige HighTea bij Daantje Food & Drinks of Brunch bij Restaurant Post. Bij De Lachende Gans kun je je 5 gangen laten verrassen voor €35,00. Een lekker en mooi moederdag-gebakje eet je natuurlijk bij Bomvol Smaak. Een gezellige dag met de kinderen kan heel goed bij Brandstof.

Wat zet jij in je agenda deze maand? Laat je het me hieronder weten?

handtekening Do

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required


Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!