Een nieuw seizoen in Dordt – September

Hoe was je vakantie? Ben je weggeweest of ben je lekker in Dordt gebleven. Misschien heb je het nog wel tegoed. Ik heb een heerlijke vakantie gehad met caravan in Frankrijk. Ook ben ik een heerlijk weekend bij mijn ouders aan boord geweest en kon ik Dordt weer eens vanaf de andere kant bekijken. Momenteel geniet ik nog zoveel mogelijk van het zonnetje dat we in deze nazomer cadeau krijgen.
Een nieuw seizoen
En nu is het alweer september en dat betekent dat er in heel Dordt hard gewerkt is aan een nieuw seizoen entertainment. De agenda barst bijna uit z’n voegen van de leuke dingen om te doen, de shops hangen weer vol met nieuwe collecties en menig restaurant heeft een nieuwe menu kaart. Ik zal er een aantal op een rijtje zetten voor je. 

Bij Merz was afgelopen weekend het jaarlijks terugkerende Merztival en ZoMerz. Ook wordt er 13 september een echte Closet sale gehouden in de bovenzaal.

Dolhuis heeft weer een aantal mooie feestjes op de planning staan. Waaronder de Candy Shop Pre Party voor de Dordrecht Pride. Tijdens de Dordrecht Pride is er ook een roze lifestylemarkt op Beverwijckseplein. Bij Bibelot en DOOR staan natuurlijk weer voldoende feestjes en optredens op de planning. Ook bij Bluebirds in the backyard wordt het podium bezet door fijne singer-songwriters.

Bij DOK Bar & Bites kun je nog de hele maand genieten van een schaal Fruits de Mer. Op 27 september wordt de nieuwe menukaart geïntroduceerd met heerlijke nieuwe Bar bites. En heb je al iets lekkers gekozen van de nieuwe Cocktailkaart?


Qua workshops is er ook weer superveel te doen:
In de Blauwe Kamer zijn  allerlei workhops en interessante lezingen voor jong en oud. Sommigen keren maandelijks terug, anderen zijn eenmalig.

Iets verder weg, maar zeker eentje om alvast in je agenda te zetten voor het volgeboekt is, is de workshopStencil zeefdrukken bij Concept Store Dordrecht op 8 oktober. En 11 november de workshop handlettering (kerstthema)

Present geeft twee keer per maand een workshop Love Letters & Bible journaling. Een ontspannen en creatieve avond voor 25€ incl. materialen, koffie, thee en wat lekkers. Opgeven kan in de winkel of via caroline@presentonline.nl.

Klei & Zij organiseert weer workshops en cursussen met Polymeer, keramiek of je eigen servies beschilderen.

Kind Zo Blij heeft een kersverse collectie binnen van Iglo + Indi, Mini Rodini, CarlijnQ, ReposeAMS. Er zijn ook schattige babyslofjes van het merk Easy Peasy. Teun heeft z’n eerste paar al binnen. Voor bedrijven is er nu ook een kraamservice. Superhandig om je collega’s of klanten iets leuks te geven bij zo’n bijzonder moment.

23 september pakt de Voorstraat West en Grote Spuitstraat uit met met een groot feest. Om dit tot een succes te maken wordt er hard gezocht naar kleine ondernemertjes en straatmuzikantjes.

Ook gaan er een aantal dingen verhuizen. Lifestyle Studio Dordrecht zit binnenkort op een nieuwe plek in het Melkpoortje. Kom gezellig naar het open huis en geniet van een gratis proefles of kom even buurten.

Rockin’items heeft haar oog laten vallen op een nieuw pand. Er gaat binnenkort hard geklust worden en ik laat het je natuurlijk weten als het klaar is.

Wil je nog even echt van de nazomer genieten dan boek je nog even een sessie wakeboarden of suppen bij de Board Academy.

Ik kan nog wel even doorgaan, want dit is echt nog lang niet alles. Dus kijk vooral even zelf in de agenda.  Een fijne maand! Hopelijk schijnt het zonnetje nog lekker vaak, zodat we een fijn terrasje kunnen pikken. 

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!