To Do or not to Do in Dordt? That’s the question.

Het is even geleden dat ik me hier heb laten zien. Zwangerschapsverlof ging over in ouderschapsverlof. Deze keer wilde ik echt de tijd nemen voor ons nieuwe gezin van vier. Naast dat ik het heerlijk vond om die tijd te hebben, was het ook gewoon nodig om te herstellen van de zwangerschap, bekkeninstabiliteit en het wennen aan het nieuwe leven als mama van twee. Man, dat heb ik wel een klein beetje onderschat zeg. En wordt dat niet in het algemeen onderschat? Drie maanden na de bevalling is in mijn ogen echt niet humaan, maar goed dat is een andere discussie.

Na een tijdje kwam steeds vaker de vraag: Wat ga je doen met Do in Dordt? Tsja, daar heb ik natuurlijk ook veel over nagedacht, want al zou ik het willen, ik ben niet meer de Do die voor elk leuk evenement zorgeloos op de fiets springt. Daar gaan hele planningen aan vooraf en eigenlijk gaat het me gewoon niet zo makkelijk meer af. Laat ik het zo zeggen, het moederschap gaat me beter af.

Dus nu ik hier toch ben om hallo te zeggen, kom ik ook meteen gedag zeggen. Niet voor altijd natuurlijk, maar er staat wel een grote verandering op stapel. Ik vind het zo tof dat er iemand is die de liefde en het enthousiasme voor onze stad en haar ondernemers deelt. Met veel plezier geef ik het stokje door aan Frank van Hilten. Frank is met zijn prachtige initiatief #shoplocaldordrecht (dat ik er zelf niet op gekomen ben) al zo tof bezig. Daar komt binnenkort een nieuwe website bij. Do in Dordt wordt To do in Dordt! Met een fris jasje en Frank zijn persoonlijke insteek zal er vast het een en ander veranderen, maar ik ben vooral heel blij dat er iemand is opgestaan die je weer op de hoogte houdt van al die leuke plekjes en ondernemers die onze stad rijk is. Er komt zelfs weer zo’n coole papieren citymap. Hoe tof?!

Voor nu wil ik vooral iedereen bedanken. De afgelopen jaren heb ik zoveel nieuwe gezichten leren kennen. Gesprekken met ondernemers en kunstenaars, mensen die de blog lazen, mijn nieuwsbrief volgden (ondertussen ruim 800!!! mensen), berichtjes achterlieten op social media, of me zelfs aanspraken op straat. Het is me allemaal even dierbaar en Do in Dordt was voor mij de beste integratie in Dordrecht. Ik voel me hier nu echt als een vis in het water.

Wat best gek is om te zeggen voor iemand die net spontaan heeft besloten naar Zwijndrecht te verhuizen. Had je me dat tien jaar geleden gezegd (of zelfs 4 weken geleden) dan had ik hard gelachen. Toch is het waar. Als er iets op je pad komt is er blijkbaar niets veranderlijker dan de mens. We blijven nog even hier, want er wordt eerst flink verbouwd, maar daarna ga ik voortaan met het pontje naar de stad. Gelukkig ben ik dan nog steeds sneller dan nu met de fiets, dus je zou bijna kunnen zeggen dat het een stap vooruit is 😉. Voor nu bedankt voor je support, aandacht en/of aanwezigheid.

Wil je op de hoogte blijven? Blijf dan de kanalen van Do in Dordt volgen, die blijven bestaan maar veranderen dus binnenkort van naam (en uiterlijk). Ook de website van Do in Dordt blijft bestaan en zal op korte termijn worden verhuisd naar todoindordt.nl.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!