Voorstraat Noord Festival – meer dan zomaar een festival

9 september is het weer tijd voor alweer de 10e edititie van het Voorstraat Noord Festival of, zoals ze het zelf noemen, het uit de hand gelopen straatfeestje. 6 podia met veelal Dordtse bands en DJ’s  in alle categorieën. Ook zijn er weer pop-upkramen met de leukste en mooiste spulletjes en kunstenaars. Voor de kinderen is er de Freek lookalike Fonk Show. De inwendige mens kan worden verzorgt door de lokale horeca.

Normaal is Voorstraat Noord al een bezoekje waard voor haar leuke winkels. Nu steken ze nog eens extra hun handen uit de mouwen. Op verschillende plekken is het extra feestelijk. Bij Little Brat wordt het officiële openingsfeestje gevierd. Tio Gringo komt spelen en je bent van harte welkom voor een hapje, een drankje en met je voetjes van de vloer te gaan.

Klei & Zij heeft een speciale prijsvraag waarmee je een plekje in één van hun Polymeer workshops kunt winnen. Loop dus zeker even bij ze langs die dag om de prijsvraag te beantwoorden. Uit alle goede antwoorden wordt een winnaar getrokken die aan de slag mag met de vele kleuren polymeer klei om een hip sieraad te maken naar eigen ontwerp. Expert Eva staat voor je klaar om je te helpen waar nodig. Polymeer hoeft maar kort in de oven, dus je hebt diezelfde dag nog je eigen ring, armband, ketting, oorbellen of broche mee naar huis.

Rockin’items houdt haar jaarlijkse Rockin’items Clutchbag sample sale. Ook kleding is sterk afgeprijsd en kunstenaar b.Art komt clutches en shoppers beschilderen. Zo heb je een echte one of a kind tas. #FuckArtLoveBart

Vanaf 18:00 kun je los met Doctor Justice en SCOTCH bij het hoofdpodium (Riedijk). De avond wordt afgesloten met de OMG sing-along. waarbij OMG en enkele gasten bekende nummers ten gehore brengen en jij mee mag/moet doen!
Om 23:00 uur is het op straat afgelopen, Maar dit jaar hebben de cafe’s een vergunning om tot in de late uurtjes muziek/optredens te geven.

Voorstraat Noord festival

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!