Wanneer schaapjes tellen niet meer werkt

Lekker slapen is een groot goed, dat besef je pas als je het al een tijdje niet gedaan hebt. Al een tijdje had ik last van wat je noemt slapeloze nachten. Al waren ze natuurlijk niet helemaal slapeloos. In slaap komen is voor mij nooit een probleem. Zodra ik mijn kussen zie ben ik verliefd en al snel op weg naar dromenland.

Alleen in de periode tussen 4 en 7 uur lig ik regelmatig naar het plafond te staren. Soms druk met werk gerelateerde onderwerpen in m’n hoofd. Soms ook zonder concrete gedachten. Schaapjes tellen helpt dan niet meer en de ‘meditatieapp’  op m’n telefoon kon ik ondertussen wel dromen. Vaak dacht ik dan na 5 minuten: ‘oh ja, ik moet ook even er naar luisteren.’ Dan was de oefening al bijna voorbij zonder dat ik het door had gehad. Niet echt effectief dus en ik raakte er steeds vaker gefrustreerd over. Zeker als ik er ’s ochtends op tijd uit moest.

Met een baby op komst leek het me tijd er iets concreets aan mijn slaap te doen. Gezien de kans op een goede nachtrust dan meestal kleiner wordt, wilde ik de relatie met mijn slaap graag verbeteren. Zo kwam ik in contact met Linda van Rustpunt Counselling. Ze geeft regelmatig ontspanningsavonden waar je in een intieme setting op een ontspannen manier wat dichter bij jezelf komt te staan. Tussendoor organiseert ze avondwandelingen in de natuur.

Maar naast deze gezamenlijke avonden, geeft ze dus ook één op één training. Onder andere een slaap training. Door een aantal concrete handvatten van Linda en hulp bij verandering in mijn gedachtegang gaan mijn slaap en ik weer op vriendschappelijke basis met elkaar om. De aantal nachten dat ik slecht slaap in de maand zijn een stuk verminderd. De training heeft me echt geholpen inzicht te krijgen in hoe mijn slaap werkt en hoe ik daar dus behendiger mee om kan gaan. Zodat ook de dagen dat ik toch wat minder goed heb geslapen er nog steeds rooskleurig uit zien.

Heb je ook problemen met slapen? Dan is het wellicht slim om eens contact op te nemen. Linda heeft in deze zomer in juni, juli en augustus een speciaal tarief voor haar slaap training.

Slaap lekker.

Als schaapjes tellen niet meer werkt

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!