Where trees stand still

Vanaf dag één dat ik de prachtige tekeningen van Henrieke Zenllulari zag, was ik verliefd. De naam Where trees stand still is geïnspireerd op een nummer van Bebo Norman.

Wat een talent! En dat zonder kunstacademie of andere creatieve opleiding. Geboren in Brazilië, maar opgegroeid op het Hollandse platteland, waar haar voorliefde voor de natuur en dieren ontstond. Als kind hield ze veel van tekenen, later ging dit over in schrijven en bloggen. In 2013 pakte ze het potlood weer eens op en met succes.

Sinds 2015 is ze officieel illustrator. Haar kracht ligt in het gedetailleerd illustreren van dieren en mensen. Waarna ze er vaak iets grafisch aan toevoegt, wat het een fijne moderne twist geeft.

Wil je ook zoiets moois in huis of versturen? Je kunt haar prints en kaarten kopen bij Concept store Dordrecht of online via haar website.

Liever zelf aan de slag? In een workshop van drie en een half uur leert Henrieke je weer plezier in het tekenen en krijg je een paar fijne basistechnieken mee naar huis.

Where trees stand still