Winterse workshops

Met dit weer krijg je misschien de neiging om in bed te gaan liggen met het dekbed over je hoofd. Wat natuurlijk geheel geoorloofd is… voor een keertje dan hé. Veel leuker is het om je alvast te gaan voorbereiden op de feestdagen. Tenminste dat vind ik. Hieronder heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet.

Zo is een workshop altijd leuk om te doen als het buiten regent. Er staan weer een aantal leuke in de agenda:
Als je altijd al zo’n mooie strakke decoratie taart hebt willen maken, dan is dit je kans. Anoeska van Bomvol Smaak leert je de kneepjes van het vak en zo kun jij deze kerst de blits maken door het dessert te verzorgen bij het familie-diner.

Bomvol Smaak Workshop
Wil je iets moois voor in huis maken? Voor jezelf of als cadeautje? Dan leert Eric van Florale Extase je precies hoe je een winterse tafelkrans maakt of een mooi kerststuk. En geloof me dat worden niet de standaard stukken die je met winter en kerst associeert. Je zult dan echt iets bijzonders leren maken en kunt het aan het einde van de avond mee naar huis nemen.

Je kunt iemand toch niet blijer maken dan met een sieraad? Hoe cool als je dat dan ook nog eens zelf hebt gemaakt. Bij de workshop edelsmeden in het Dordrechts Museum door Brigitte Buitenhuis duik je in de geschiedenis van de schatten van Varna (de huidige expositie). Brigitte leert je de basis van edelsmeden en aan het eind heb je je eerste sieraad in handen.

Wil je al eerder een reden hebben om lekker de stad in te gaan en een hapje te eten? Of misschien inspiratie op doen voor waar je van je kerstdiner wilt gaan genieten. Dan is de amusetour vast iets voor je. Ik heb hem vorig jaar gedaan en dat is me erg goed bevallen.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!