De zomer vieren bij Vicino Sei

 

Dat ze bij Vicino Sei van een feestje houden dat wist ik ondertussen wel. Ik leer Janou en Gertjan van het leukste Italiaanse Nicheparfum winkeltje van Nederland nu een beetje kennen en ze weten altijd een goede sfeer neer te zetten. Half juni vierden ze een officieel feestje om de zomer in te luiden.

Feest vieren doe je natuurlijk niet alleen. Dus waren mede ondernemers met een knipoog naar Italië er ook bij. Er werd een fijne mode collectie gepresenteerd door Bots Mode en No. 33. De Cocktails met smaken die ook ook in de geuren voorkomen werden geshaket. Lekkere Italiaanse hapjes stonden klaar onder de feestelijke tent buiten. Vinyl plaatjes werden gedraaid. En de broers van Imbarcazione Barone lieten je in hun Italiaanse Riva’s de Dordtse havens zien.

Het weer zat mee en je kon de zomer proeven en ruiken. Vooral dat laatste kun je bij Vicino Sei natuurlijk het beste. De nieuwe geuren van Casamorati werden geïntroduceerd.

Echt als je nog nooit eens bent binnen gewandeld dan moet je dat binnenkort echt eens doen. Geloof me, je voelt je meteen thuis bij Janou en Gertjan. Het uitzicht vanuit hun monumentale pand is fenomenaal. Je waant je gewoon echt even in Italië. Je mag overal aan ruiken en nog een keer. Want een nieuwe lijfgeur koop je niet over één nacht ijs.

Het allerfijnste aan hun geuren vind ik dat hoeveel je er ook achter elkaar ruikt, het wordt nooit te veel. Waar ik normaal bij een willekeurige parfumerie bij de voordeur het liefst al een rechtsomkeer maak vanwege de overwhelm aan geuren, kan ik er bij Vicino Sei geen genoeg van krijgen. Dat schijnt te komen door de natuurlijke ingrediënten. Er veel minder synthetische materialen gebruikt bij de productie van Niche parfums en dus kun je er veel meer van hebben. Zelfs toen ik hoogzwanger was had ik er geen problemen mee.

Er staan meerdere feestje op de planning. Het plan is in ieder geval elk voor en najaar iets bijzonders te organiseren.  Zo heb je in ieder geval twee keer per jaar iets om naar uit te kijken. En wie weet wat er verder nog op de planning komt? Ze zitten niet stil. Dit najaar kun je zeker weer een bijzonder herfstfeestje verwachten bij Vicino Sei, maar tot die tijd kun je natuurlijk gewoon eens op je gemak binnen wandelen.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!