Zomervakantie in Dordrecht

Bijna is het zomervakantie! Ik kijk heel erg uit naar twee weekjes met onze caravan door Frankrijk te touren. En jij? Ga je weg? Of blijf je lekker thuis? Ook dan is het prima vakantie vieren in Dordt. De agenda is wat rustiger dan de rest van het jaar, maar er staan toch weer een aantal leuke dingen in.

Ik sta elk jaar weer versteld van hoeveel bijzondere gratis events er in ons kleine stadje worden georganiseerd. Zoveel bedrijven en vrijwilligers die dat mogelijk maken voor ons plezier. Je gaat het bijna normaal vinden, maar dat is het natuurlijk echt niet. Dit weekend is er het kunst, cultuur en muziek festival ‘Het Monument’ op de Stadswerven. Het grootse Big Rivers komt er weer aan. (aan zo’n evenement zou toch in iedere andere stad een enorm prijskaartje hangen?) En natuurlijk staan de wekelijkse Palm Parkies weer op het programma. 10 juli is de eerste en dit jaar weer gewoon in het vertrouwend Wantijpark. Vanaf 22:30 kun je bij Restaurant Post terecht voor de Afterparkies. 23 juli kun je weer Picknicken op het plein en aan het eind van de vakantie is er een heel weekend Pop-up Market Festival.

Natuurlijk staan er deze vakantie ook twee toffe ‘Do Ontmoet’ tours op de planning. Op 29 juli ga je op de fiets door de Biesbosch en ontmoet je markante Dordtenaren. Welke verhalen en bijzondere personen leven er achter de voordeuren van Hollands oudste stad? Stap over een drempel en neem een kijkje in de wereld van een ander.

Op 26 augustus kun je diverse  vooruitstrevende Stadmakers ontmoeten. Die Dordtenaren die zich uit eigen beweging met hart en ziel inzetten om de stad net een beetje mooier, leuker of liever te maken. Ga je mee?  Voor een overzicht van alle tours kijk je hier.

De hele zomer kunnen kinderen tussen 4 en 12 hun hart ophalen met de ZomerZwerfKaart of laat ze op summercamp gaan bij de Board Academy.

Wat ga jij doen deze vakantie? Laat het me hieronder in de reacties weten.

Dominique Van Dijk

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Zes jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen!